Bihar Joga Klub Beograd

Kursevi i Seminari

Pored redovnih časova joge, Bihar joga klub organizuje i druge programe.

Među njima su i vikend kursevi Jogom do boljeg kvaliteta života i Jogom do boljeg zdravlja, o kojima više možete saznati pozivom na neki od naših brojeva telefona na kontakt stranici.

U Bihar joga klubu vikendom se održavaju predavanja i radionice na razne teme iz oblasti joge kao što su Hata joga, Rađa joga, Karma joga i druge. Njih blagovremeno oglasimo na našem sajtu.

Prijavite se da primate obaveštenja o našim programima na dnu bilo koje strane našeg sajta. Dobrodošli!

JEDINSTVEN NOVI KURS - "ŽIVETI JOGU"

Poboljšajte svoj život u celini jogom

 CILJ je da ukažemo na mogućnosti da Satjananda jogom unapredite svoj celokupni život na fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom planu, zato ćemo u Bihar joga klubu  održati kurs„Živeti jogu“.
MOTIV - možda radite jogu već neko vreme, i vi najbolje znate dobrobiti koje vam je ona donela. Međutim, da li te dobrobiti predstavljaju pun potencijal joge, da li je došlo do trajne pozitivne promene u vama, koja se ogleda u svakodnevnom životu? Da li imate osećaj da se krećete napred u svom radu joge, ili možda ponekad niste sigurni u to? Ovaj kurs će vam dati odgovore na ova pitanja.


Ako ste pak početnik, onda je ovaj kurs veoma dobar način da se upoznate sa klasičnom jogom na postupan, realan, praktičan i primenljiv način.
Joga može da trajno unapredi zdravlje, unese sklad i optimizam u život, i učini ga srećnijim.

 
KORISTI – da biste krenuli u opisanom pravcu, za jogu vam ne treba puno vremena na dnevnom nivou. Potreban vam je uravnotežen dnevni program koji utiče na sve aspekte ličnosti – dobar recept. On je u obliku Joga kapsule – nekoliko malih doza joge na dan (hatha, rađa,gjana, mantra joga) – koje uzimate u najpogodnije vreme za svaku dozu.


Ovaj uvodni kurs se sastoji od 6 kratkih seminara od po 2 sata. Na svakom seminaru obradićemo detaljnije po jednu temu: mantra, hatha joga, relaksacija i koncentracija, promišljanje, primena joge u realnim životnim situacijama. Radićemo takođe i relevantne asane, pranajamu (vežbe disanja), vežbe opuštanja, koncentracije i meditacije.


Dobićete detaljan program za samostalan rad kod kuće za narednih šest meseci, i pomoć da razjasnite sve nedoumice u vezi sa njim tokom kursa.


VREME – Seminare ćemo održati četvrtkom  od 19.30 do 21.30 h, sledećih datuma: 15. decembra, 22. decembra, 29. decembra2022, i 12. januara, 19. januara i 26. januara 2023.
MESTO – seminare možete da pohađate uživo u Bihar joga klubu, Smiljanićeva 10, ili preko Zoom-a on line.
UČITELJ – kurs vodi Dr SvamiMudrarupa Sarasvati (Milan Bošković)
 
Dobrodošli
 

 

 

SATJANANDA KRIJA JOGA TRENING 

Krija joga je proces ekspanzije uma i oslobađanja uspavane kreativne energije. Više o ovom kursu možete da pročitate takođe i na stranici "Raspored časova". Prijave su u toku. Ukoliko ste zainteresovani obratite nam se mejlom na biharjogaklub@gmail.com, ili porukom na Viber / Whatsapp na 064 046 7216

NOVI KURS "OSNOVI KLASIČNE JOGE - 1"

Za koga je ovaj kurs - namenjen je kako početnicima tako i onima koji su već radili ili rade jogu a želeli bi da usavrše znanje i iskustvo. 

Cilj - poboljšanje zdravlja i mentalnog mira, smanjenje stresa a povećanje kreativnosti - na svakom času, a postepeno i u svakodnevnom životu kroz primenu joga vežbi u realnim životnim situacijama.

Šta se uči - sistematično se uče i usavršavaju joga položaji, raznovrsne tehnike joga disanja (pranajame), vežbe opuštanja, koncentracije i meditacije. Stiču se veštine kojima se naučene vežbe mogu praktično primeniti u životu, sa brojnim pozitivnim ishodima.

Kada - ponedeljkom i četvrtkom u 18h, on line  (časovi traju 90 min)

Prijave su stalno otvorene.
Učiteljica: Devamitra  mob. 064 241 5858

KURS HATHA JOGE - POZDRAV SUNCU

Po objavi, vikendima

Pohađajući ovaj kurs naučićete detaljno Pozdrav suncu, seriju od 12 položaja koji na efikisan način masiraju, stimulišu, istežu i omekšavaju sve zglobove, mišiće i unutrašnje organe u telu. Ova praksa ima širok spektar dobrobiti i isceljujuću primenu, kao nijedna druga. Stimuliše i balansira sve sisteme u telu, uključujući digestivni, respiratorni, cirkulatorni, endokrini i reproduktivni sistem. Uklanja fizičke blokove iz tela, ukočenost i umor, i uspostavljapozitivno i osvežavajuće stanje uma. 

JOGA TEHNIKE DETOKSIKACIJE – ŠATKARME

Subotom ili nedeljom, uz prethodno zakazivanje. Po potrebi, takođe i radnim danima.

Šatkarme predstavljaju osnovu hata joge i u ranom razvoju ove nauke činile su njen jedini sadržaj, a tek kasnije su im pridodate i ostale tehnike (asane, pranajame, mudre i bandhe). Šatkarme su od neprocenjive važnosti ukoliko želite da produbite svoju praksu i iskustvo joge na svim nivoima, fizičkom, energetskom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom, i da omogućite ostalim joga tehnikama da budu daleko delotvornije. One takođe imaju značajnu i realnu ulogu u poboljšanju zdravlja, vitalnosti, mentalne ravnoteže i kreativnosti. 

Uskoro počinje još nekoliko novih kursevaPrijavite se da primate: