Bihar Joga Klub Beograd

Joga Kapsule

Naučite da radite jogu kod kuće uz stručno vođstvo 

Ove časove vodi Svami Mudrarupa Sarasvati (Dr. Milan Bošković), joga učitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom.

Moguće je prilagoditi program rada vašim individualnim potrebama.

Više informacija možete dobiti od Dr. Milana Boškovića na tel. 064 046 7216 

Na ovim časovima možete krenuti od samog početka razvijajući ličnu joga praksu na sistematičan način kroz oformljene module (Sadana br. 1, 2, 3… itd.). Program je koncipiran na takav način da je svakom modulu potrebno posvetiti nekoliko individualnih časova, a potom nastavljate samostalan rad kod kuće. Dnevni program za samostalan rad se može prilagoditi vašim vremenskim mogućnostima a da pri tome u okviru jedne sedmice bude pokriven celokupan sadržaj date joga kapsule na sistematičan i uravnotežen način. U joga kapsulama, u skladu sa vašim potrebama (poboljšanje zdravlja, smanjenje stresa, upoznavanje sebe i lični razvoj, usavršavanje joga prakse, itd.), na sistematičan način mogu biti zastupljene raznovrsne joga tehnike iz različitih grana joge, na primer hata joge (asane – fizički položaji, pranajame – tehnike joga disanja, šatkarme – tehnike pročišćavanja tela, mudre, bande..), zatim rađa joge (tehnike relaksacije, koncentracije ili meditacije), gjana joge, mantra joge, karma joge kao i drugih grana joge. 

Nakon 4 – 6 nedelja samostalnog rada, na osnovu vaših iskustava i procene joga učitelja da je taj korak najsvrsishodniji za vas, zajedno donosite odluku da počnete rad na sledećoj joga kapsuli.

Na ovaj način možete naučiti, razviti i produbiti iskustvo brojnih tehnika klasične joge napredujući korak po korak, sigurno, svrsishodno, tempom koji je primeren vama. Možete krenuti od nulte tačke i stići do naprednih joga praksi, do one tačke do koje želite. Odvajajući onoliko vremena dnevno za jogu koliko vam okolnosti dozvoljavaju, možete upoznati klasičnu jogu u vama, iskusiti pozitivne promene koje ona donosi kako unutar vas tako i u vašem kretanju kroz život. 

Ovaj način rada može da omogući i osobama koje ne žive u Beogradu i možda nemaju u svojoj blizini joga školu da upoznaju blagodeti klasične joge. Prijavite se da primate: