Bihar Joga Klub Beograd

Individualni Časovi

Ove časove vodi Svami Mudrarupa Sarasvati (Dr. Milan Bošković), joga učitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom, fizijatar, član Yoga Vidya Council-a Biharske škole joge, član upravnog odbora Evropske Satjananda joga akademije.

Moguće je prilagoditi program rada vašim individualnim potrebama.

Više informacija možete dobiti od dr. Milana Boškovića na tel. 064 046 7216 


Neke od mogućih tema individualnih časova mogu biti sledeće:

Uvod u Jogu

Satjananda joga je dostupna svima, i možete početi da je radite u bilo kom životnom dobu. Ovi časovi za početnike postupno upute polaznika u tradicionalne joga tehnike i stvore solidnu osnovu za dalji rad joge na sledećem nivou. Na svakom času se rade fizički položaji, joga tehnike disanja i relaksacije koje stvaraju osećanje blagostanja u telu i umu.

Uvod u meditaciju

Mada je hiljadama godina meditacija bila isključivo sredstvo za duhovno samorazviće, ona ja danas takođe i od pomoći ljudima širom sveta, pružajući im uspešnost i zdravlje. Kada se tehnike meditacije uče postupno, korak po korak, na naučno zasnovanim principima – one daju duboke i pozitivne rezultate opuštajući naš um, poboljšavajući zdravlje i kreativnost. Na ovim časovima uče se meditacije koje odgovaraju temperamentu polaznika, progresivno od jednostavnih ka složenijim tehnikama. 

Kontrola stresa

Joga je prirodna i efikasna vakcina protiv stresa, čija je epidemija odavno zahvatila sve nas. Na ovim časovima razvijamo stanje duboke opuštenosti tela i uma izvodeći jednostavne joga položaje (asane), tehnike disanja (pranajame) i relaksacije (joga nidra i meditacija). Cilj je da postepeno steknemo imunitet na životne situacije koje nas svakodnevno dovode u stanje stresa, i iskusimo dublje osećanje smirenosti i spokoja, naučimo kako da ga brižljivo negujemo i polako preuzmemo uzde svog života u svoje ruke. 

Konsultacije za poboljšanje opšteg stanja

Moderan život postavio je velike izazove pred sve nas i, iako je možda doneo materijalni napredak, nije nam dao jedno opšte osećanje blagostanja i ispunjenosti. Ovi časovi imaju za cilj da vam pokažu put kojim možete povratiti izgubljenu ravnotežu. Zasnovani su na hiljdugodišnjoj tradiciji i nauci joge i ajurvede. Ove konsultacije ne primoravaju vas da preduzmete drastične promene u svom stilu života i navikama, već vam ukazuju na to kako malim izmenama u svojoj dnevnoj i sezonskoj rutini možete postići neprocenjive pozitivne efekte u godinama koje su pred vama.

Joga za unapređenje zdravlja i olakšanje bolesti

Joga je prepoznata kao efikasna i prirodna metoda koja vodi boljem zdravlju i kojom se mogu olakšati ili ukloniti mnoge bolesti i poremećaji. Zbog toga se joga sve više primenjuje u lečenju, kao metod koji poboljšava funkciju unutrašnjih organa i čitavog organizma i koji podstiče urođenu vitalnost našeg tela i vodi ka poboljšanju zdravlja na prirodan i sveobuhvatan način. Mnoge bolesti se mogu ublažiti jogom (šećerna bolest, hipertenzija, digestivni i respiratorni poremečaji, pad imuniteta, poremećaji endokrinih žlezda – štitne žlezde i dr., bolovi u leđima, glavobolja, oboljenja reproduktivnih organa i mnoge druge). Program ovih časova prilagođava se individualnim potrebama i eventualnim fizičkim ograničenjima polaznika. Prethodno znanje joge nije potrebno. 

Joga sadana

Ovi časovi namenjeni su onima koji žele dublje da se posvete radu određenih naprednijih joga praksi. 

Pored navedenih, organizujemo i druge vrste individualnih časova: Joga za sportiste, Joga za poslovne ljude, Joga za učenike i studente, Joga za doktore.Prijavite se da primate: