Bihar Joga Klub Beograd

Raspored časova

Raspored naših časova možete da pogledate klikom na donji link:

Časovi su razvrstani u različite kategorije, i lako možete da pronađete vrstu časa koja odgovara vašim potrebama. Takođe, možete nastaviti svoje joga putovanje pohađajući postupno sve naprednije programe.

BJK raspored časova 2023-24.pdf

Nekoliko napomena: 

Svami Satjananda opisao je jogu kao viši oblik zdravog razuma, kao čistu i preciznu nauku kojom postepeno ovladavamo sobom. Krajnji rezultat, kada smo u harmoniji sa samim sobom, je joga.  Svi polažemo pravo na ovo stanje, i možemo da ga iskusimo. Svakim korakom koji napravimo u ovom pravcu bliži smo fizičkom zdravlju, mentalnom blagostanju, emocionalnoj ravnoteži i psihičkom buđenju naših potencijala. Na vama je da sami sebi odredite cilj. Svaki povod da radite jogu je dobar.  

Nauka joge je kompleksna i blagotvorno utiče na sve dimenzije naše ličnosti. A opet se ovim putem ide lako, korak po korak, učeći i primenjujući prvo jednostavne tehnike pa potom one složenije. Mi jogu ovako shvatamo, bez nepotrebnih mistifikacija ali istovremeno nastojimo da je podučavamo u njenom autentičnom obimu i raskoši. Ne svodimo je na puko fizičko vežbanje već svaki čas planiramo kao celovitu „joga kapsulu“ primerenog sadržaja. Zbog toga većinu naših časova držimo u obliku kurseva sa jasno određenim programom i očekivanim ishodom. Cilj nam je da kroz rad i lično iskustvo dobro ovladate joga tehnikama koje su primerene vama i vašim potrebama, i da možete efikasno da ih primenjujete u životu. Ukoliko krenete ovim putem bićete svedok bogatstva i blagotvornosti joga nauke, i kako vam ona pomaže da obogatite život. 

KURS "OSNOVI KLASIČNE JOGE - 1 " (ponedeljkom i četvrtkom od 18 sati) najbolji je način da počnete da radite jogu. Ovaj kurs počinje od nulte tačke i postupno vam omogući da ovladate osnovnim i najvažnijim joga tehnikama koje imaju dubok i praktičan uticaj na kvalitet života, i predstavljaju takođe temelj za rad naprednijih joga praksi.

Za koga je ovaj kurs - namenjen je kako početnicima tako i onima koji su već radili ili rade jogu a želeli bi da usavrše znanje i iskustvo. 

Cilj - poboljšanje zdravlja i mentalnog mira, smanjenje stresa a povećanje kreativnosti - na svakom času, a postepeno i u svakodnevnom životu kroz primenu joga vežbi u realnim životnim situacijama.

Šta se uči - sistematično se uče i usavršavaju joga položaji, raznovrsne tehnike joga disanja (pranajame), vežbe opuštanja, koncentracije i meditacije. Stiču se veštine kojima se naučene vežbe mogu praktično primeniti u životu, sa brojnim pozitivnim ishodima.
Takođe ćete se upoznati sa osnovnim tehnikama opuštanja i stvoriti solidnu bazu za vežbe meditacije. 

KRIJA JOGA 1 NIVO (vikend seminari tokom sedam meseci) je trening svojstven Satjananda joga sistemu, koji je prepoznat kao učenje koje sadrži i autohton trening u Krija jogi a koja je deo kundalini joge. Ovaj jedinstveni kurs namenjen je aspirantima koji tragaju za načinima kako da otkriju i izraze svoje kreativne potencijale i postepeno saznaju sve više o sebi. Ukoliko uočite ovakav poriv u vama, Krija joga je pravi izbor za vas. Potrebno je određeno prethodno iskustvo u radu joge. Kompletan trening u Krija jogi sprovodi se u obliku Krija joga treninga 1., 2., 3., i 4. nivoa. Trening počinje ovladavanjem pripremnim tehnikama (rad sa čakrama, na nivou čakra sadana kursa), i nastavlja se učenjem krija kao joga tehnika svrstanih u tri osnovne grupe u naredna tri nivoa treninga. Satjananda krija joga je jedinstven, efikasan i bezbedan put pozitivne transformacije koji daje mogućnost da se život živi sa radošću, punim plućima, i da se ispolji raskoš skrivenih talenata i mogućnosti koje svi nosimo u sebi. Duhovno razviće je spontani izraz ovog procesa.

Krija joga 2., 3. i 4. nivo treninga se održava za aspirante koji su do sada prošli kroz prethodne nivoe treninga u Satjananda krija jogi. Prijave su u toku. 

Trening u Satjananda krija jogi radimo uz odobrenje Biharske škole joge. Trening vodi Svami Mudrarupa Sarasvati (Dr Milan Bošković), učitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom. Prijave su u toku. Ukoliko ste zainteresovani, obratite nam se mejlom na biharjogaklub@gmail.com ili porukom na Viber ili Whatsapp na 064 046 7216

Časovi Srednje grupe (utorkom i četvrtkom u 20 sati) koncipirani su sa posebnom pažnjom i namenjeni su onima koji se jogom bave određeno vreme i čiji je osnovni cilj da unaprede svoje psihofizičko zdravlje i mentalni mir. Mnogima su ovi časovi najbolji izbor. 

Časovi Hata joge (ponedeljkom i petkom u 11 sati) imaju za cilj unapređenje zdravlja, povećanje fleksibilnosti i izdržljivosti, bolje upoznavanje sopstvenog tela, i ovladavanje metodima joga disanja (pranajame) i osnovnih praksi relaksacije. 

Dobrodošli u kuću klasične joge. Prijavite se da primate: