Bihar Joga Klub Beograd

Satjananda Krija Joga Trening

Od 25 decembra 2022

Krija joga – ekspanzija uma i oslobađanje energije 

                                         "Samo vam duhovni život može dati istinski i trajni mir i sreću"

                                                                                                              Svami Šivananda

Ako osećate potrebu da napravite pozitivan, praktičan i značajan korak u životu, onda je ova informacija namenjena vama.

Satyananda Yoga™ kao sistem progresivnog i integrisanog napretka odvija se u tri faze. Prva je fizičko vežbanje određenih tehnika, druga je proces otkrivanja sebe kao ličnosti, a treća je buđenje sopstvenih kreativnih potencijala u najširem smislu. Prvo iskustvo joge je fizičke prirode (hata joga), drugo je mentalne prirode (rađa joga), a treće iskustvo je psihičke i duhovne prirode i doživljava se kroz krija jogu. U ovoj fazi fokus je na buđenju urođenih potencijala i sposobnosti koje trenutno, i pored napora uloženih u prve dve faze, još uvek spavaju u dubini naše psihe. Naučna istraživanja pokazuju da koristimo manje od deset procenata mozga i njegovih mogućnosti. Način da se korišćenje urođenih potencijala poveća jeste krija joga. 

Među najvažnijim kursevima u Bihar joga klubu su treninzi u Satjananda Krija jogi, i namenjeni su ozbiljnim aspirantima. Razvrstani su u četiri nivoa, Krija joga trening 1 (priprema), 2 (pratjahara krije), 3 (dharana krije), i 4 (dhjana krije). Postupno i progresivno se produbljuje razumevanje sebe i iskustvo sopstvenog bića. Ključni i neophodni korak u ovom procesu koji obezbedi svrsishodnost svih narednih koraka, a takođe i sam po sebi dovodi do dubokih pozitivnih promena, jeste Krija joga trening 1.

O ČEMU SE RADI - održaćemo sedmomesečni trening Krija joga 1, koji je uvod i priprema za rad Satjananda Krija joge.  

ZAŠTO - možda vam je joga pomogla da budete zdraviji i mirniji, da jasnije mislite i budete opušteniji, i to su vredna postignuća. No ako osećate da možete više i dalje, da nešto još uvek nedostaje u vašem životu - ta nedostajuća karika jeste buđenje duhovne svesnosti i vaših urođenih potencijala. Ovo je krajnja svrha svih joga tehnika, a postiže se ekspanzijom uma i oslobađanjem evolutivne energije koja postoji u svakom od nas, ali je sputana i uspavana. To je osnovni postulat tantre, nauke koja je stara koliko i čovečanstvo, i koja tvrdi da svako ima pravo na duhovni razvoj. Za ovu svrhu u tantri postoje mnoge tehnike, a Krija joga je najviši, najbrži i najbezbedniji put.

ŠTA JE KRIJA JOGA - Krija joga je deo kundalini joge a njena odlika je da je mogu raditi i oni koji nisu ovladali složenim tehnikama meditacije, i čiji je um i dalje često nemiran. Ona vam omogući da zaobiđete i prevaziđete nemire uma i spontano uronite u stanje meditacije. Krija joga je praktičan metod kojim zaista možete da proširite svest, promenite stanje uma, kontrolišete hormone i nervni sistem.

 ŠTA SE RADI - ovaj trening prati koncept sadhane – iskrenog ulaganja primerenog napora sa ciljem da se razvijemo i postanemo bolji. Zasniva se na redovnom i prilježnom radu kombinacije hatha joga tehnika, meditacija i vizualizacija koje deluju na čakre i dovode do dubljih uvida o sopstvenoj prirodi. Radi se na osvešćivanju čakri i psihičkih prolaza koji ih povezuju, te njihovom pročišćavanju i kontrolisanom aktiviranju. To dovodi do buđenja svesnosti i kreativnosti u svim sferama života, a krajnji rezultat je pozitivna integracija ličnosti na svim nivoima.

DA LI JE OVAJ TRENING ZA VAS ? - potrebno je dvogodišnje iskustvo u radu hata joge, i određeno iskustvo u rađa jogi u domenu pratjahare (npr. vežba joga nidra, vežbe relaksacije ili meditacije). Trening je namenjen aspirantima i ozbiljnim tragaocima koji žele da prodube iskustvo joge i saznaju više o sebi, i to je valjani motiv za rad Krija joge.
Samostalan rad kod kuće, 30 - 40 minuta pet dana u nedelji, je sastavni deo treninga. Dobijaćete precizan program u odgovarajućem formatu za rad kod kuće. Podrška učitelja će vam stalno biti dostupna, tokom i nakon završenog treninga.
Nakon Krija joga 1 treninga moguće je priključiti se Krija joga 2 treningu i početi sa radom kundalini krija.

ODLUKA - ukoliko želite da se priključite, veoma ste dobrodošli. Satjananda Krija joga je oplemenila život velikom broju aspiranata, na vama je da donesete odluku. U ovim izazovnim vremenima u kojima su mnogi životni tokovi uzdrmani, Krija joga je neprocenjiva sadhana i praktičan put ka trajnoj pozitivnoj promeni, miru i staloženosti, kreativnosti i radosti, bez obzira na spoljašnje okolnosti. Jedinstven duhovni proces i metod koji daje novi smisao životu i budi nepresušni poriv za istraživanje sebe. Zasigurno jedan od najboljih koraka koji možete da napravite za sebe, a time i za sve druge.

KADA - Krija joga 1 trening sastojaće se od 7 četvorosatnih seminara koji će se održavati vikendom, jednom mesečno od 25. decembra 2022. do 11. juna 2023. god. (ukoliko niste u mogućnosti da pohađate prvi seminar u decembru, postoji mogućnost nadoknade u nekom drugom terminu).

Samostalan rad kod kuće, 20 - 40 minuta pet dana u nedelji, je sastavni deo treninga. Dobijaćete koncizne, precizne i sveobuhvatne programe za samostalan rad kod kuće, koji sadrže kombinacje vežbe hatha, rađa i krija joge u odgovarajućem formatu (asane, pranajame, mudre, bandhe, šatkarme – tehnike čišćenja, meditacije i specifične krija joga prakse).
Podrška učitelja će vam stalno biti dostupna, tokom i nakon završenog treninga.

Nakon Krija joga 1 treninga moguće je priključiti se Krija joga 2 treningu i početi sa radom vežbi kundalini krija.

Ukoliko želite da se priključite, veoma ste dobrodošli. Satjananda Krija joga je oplemenila život velikom broju aspiranata, i na vama je da donesete odluku. U ovim izazovnim vremenima u kojima su mnogi životni tokovi uzdrmani, Krija joga je neprocenjiva podrška i praktičan put ka trajnoj pozitivnoj promeni, miru i staloženosti, kreativnosti i radosti, bez obzira na spoljašnje okolnosti. Jedinstven duhovni proces i metod koji dodaje dodatni smisao životu budeći nepresušni poriv za istraživanje sebe. Zasigurno jedan od najboljih koraka koji možete da napravite za sebe, a time i za sve druge.
 

PRIJAVE su u toku. Možete da se prijavite ili pitate za dodatna obaveštenja na adresu biharjogaklub@gmail.com, ili pozivom / porukom na 064 046 7216
 

Krija joga trening vodi Dr Svami Mudrarupa Sarasvati (Dr Milan Bošković), učtelj sa tridesetogodišnjim iskustvom.

Mesto: Bihar joga klub, Smiljanićeva 10, Beograd Prijavite se da primate: